Forside      Event      Betal Kontingent      Betal Våbenleje      Shop      Bestyrelsen      Instruktører      Kalender      Lukkedage      Markedsplads

Klik her for at oprette en profil

Brugernavn

Password
       Glemt login info?

Fægteudstyr

Fægtning er en af verdens hurtigste sportsgrene som stiller meget store krav til udøverens SMIDIGHED, HURTIGHED OG KONCENTRATION.
Fægtning er for alle uanset køn og alder. I Danmark er der ca. 1600 fægtere.

Når du fægter, er der visse sikkerhedsregler som skal overholdes. Dette giver sig udslag i, hvordan man opfører sig, hvad man må og hvad ikke må, hvilket dog kommer meget naturligt, da fægtning jo er en gentlemansport. Herudover er der regler for, hvordan man skal være påklædt (sikkerhedsudstyr), når man fægter.

Sikkerhedsudstyr består i primært af: bukser, jakke, handske og maske.

Jakken og bukserne er lavet af forskellige moderne materialer, og har til formål at beskytte dig fra stik og slag fra modstanderens våben, specielt når der opstår en ikke forudset situation. Der er strenge krav til tøjet, og det skal altid være ordentligt vedligeholdt.

Jakken og bukserne skal kunne modstå et tryk på 800 Newton.

På våbenhånden bærer man en handske til at beskytte hånden. Et overlap med jakkeærmet sikrer at modstanderens våben, ikke bliver fanget i ærmet og fortsætter langs med armen inde i jakken. Handsken kan syntes en lille detalje, men er faktisk en meget vigtig.

Masken er det udstyr, der stilles de største sikkerhedskrav til, da den beskytter halsen og hovedet. Masken består for det meste af et stærk metalnet, og et skæg af kraftigt stof, så der er et godt overlap mellem masken og jakken. Masken skal kunne modstå et tryk på 1600 Newton.

Som ny fægter skal du blot møde til træning med sko og lange træningsbukser, resten kan du låne af klubben.

Udstyrsforhandlere

Fægteudstyr.dk
Dansk forhandler (Henrik Jørgensen) af udstyr af det ungarske mærke PBT.

Fechtsport Langenkamp
Tysk forhandler med en masse udstyr, både Uhlmann og Allstar.

Fence with fun
Tysk producent af en masse udstyr.

Allstar Danmark
Dansk forhandler (Hans von der Osten, Hellerup Fægteklub) af det tyske mærke Allstar.

Artos

Tysk forhandler med bl.a. kinesisk udstyr

Allstar
Tysk producent.

Uhlmann
Tysk producent.

Leon Paul
Britisk producent af alt udstyr med e-butik.

Negrini
Italiensk producent.

PBT
Ungarsk producent.